Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Eko Makaron żytni pełnoziarnisty Muszla 400g

5,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 5 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 5 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,25 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Pełnoziarnisty makaron uzyskany wyłącznie z nisko przetworzonych surowców ekologicznych zachowujących bogactwo wartości pełnego ziarna. Posiada wysoką zawartość błonnika i jest źródłem składników mineralnych takich jak fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości. Żytnie conchiglie znajdzie w kuchni wiele zastosowań ze względu na swój praktyczny i bardzo atrakcyjny kształt. Jego szeroki środek i prążkowana powierzchnia z łatwością utrzymują sosy i dressingi, dzięki czemu conchiglie używa się do sałatek, zup, oraz dań z patelni (szczególnie lżejszych sosów). Bardzo często stosowany w zapiekankach, ze względu na swój nadający się do nadziewania środek.

Bartolini Eko to seria makaronów tworzonych z naturalnych surowców rolnictwa ekologicznego. Makarony pełnoziarniste Eko uzyskiwane są z niskoprzetworzonych mąk ekologicznych zachowujących bogactwo wartości pełnego ziarna. Produkty te posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego.

Składniki: mąka żytnia razowa typ 2000 9z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach). 

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna - 1420 kJ/337 kcal
  • Tłuszcz - 1,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3g
  • Węglowodany - 63g
  • w tym cukry - 6,8g
  • Błonnik - 16g
  • Białko - 9,1g
  • Sól - 0,01g

Masa netto: 400g

Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

5901902003807

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron Świderki pięciosmakowe to uniwersalny, klasyczny rodzaj makaronu, który charakteryzuje się unikalnym spiralnym kształtem oraz kolorem. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica oraz naturalnych składników takich jak: pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony oraz kurkuma, które nadają każdemu świderkowi unikalny smak.

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron Wstążki firmy Kuchnia Zdrowia to prawdziwe połączenie dobrego smaku oraz zdrowej kuchni. Wykonane z najwyższej jakości mąki makaronowej oraz świeżych jaj, złociste wstążki makaronu mogą być doskonałym składnikiem wielu dań. Unikalność tego produktu polega na dodatku kurkumy, przyprawy znanej ze swoich licznych korzyści zdrowotnych. Dodatek kurkumy nie tylko nadaje makaronowi pięknego, intensywnego koloru, ale także delikatnie podkreśla smak potrawy, dodając jej głębi i charakteru.

Dostępność: 52 W magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Rigatoni to rodzaj makaronu o kształcie rurki, pochodzący z kuchni włoskiej. Te krótkie, cylindryczne rurki o prostych krawędziach charakteryzują się chropowatą powierzchnią, która doskonale łapie sosy i nadaje wyjątkowego charakteru różnego rodzaju daniom. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica.