Koszyk

Bartolini ARTISAN Makaron Rurka nr 3 Paccheri 300g

7,48 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 7 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 7 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,35 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Duży, tubularny makaron wywodzący się wprost z Neapolu, gdzie jest niezwykle popularny. Makaron ten podawany jest w daniach przyrządzonych z dodatkiem różnego rodzaju sosów, zarówno tych cięższych bazujących na mięsie i pomidorach, jak i lżejszych – np. klasycznym sosem pomidorowym czy pesto. Przestrzenna forma i nadający się do nadziewania środek sprawiają z kolei, że doskonale sprawdzi się również we wszelkiego rodzaju przystawkach, zapiekankach czy nawet deserach.

polska nazwa: rurka nr 3
atrybuty: tubularny kształt i przestrzenna forma
zastosowanie: nadziewanie, pesto i lekkie sosy

Składniki: semolina (mąka z przenicy durum). 

Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:

  • Wartość energetyczna - 616 kJ / 145 kcal
  • Tłuszcz - 0,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2g
  • Węglodowany - 29g
  • w tym cukry - < 0,5g
  • Błonnik - 1,6g
  • Białko - 5,0g
  • Sól - 0g

Masa netto: 300g

Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

5901902001810
3 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron Świderki pięciosmakowe to uniwersalny, klasyczny rodzaj makaronu, który charakteryzuje się unikalnym spiralnym kształtem oraz kolorem. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica oraz naturalnych składników takich jak: pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony oraz kurkuma, które nadają każdemu świderkowi unikalny smak.

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z zielonego groszku jest tworzony ze zmielonych nasion, co sprawia, że jest bogaty w białko i błonnik pokarmowy. Posiada też inne składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały, w tym witamina A, C i KMakaron z zielonego groszku jest bardzo łatwy w przygotowaniu i może być używany do wielu różnych potraw, takich jak zupy, sałatki i dania główne. Produkt jest całkowicie pochodzenia roślinnego i nie zawiera żadnych składników odzwierzęcych, dlatego często wybierają go weganie i wegetarianie.

Dostępność: 22 W magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.