Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Eko Makaron durum z algami morskimi gniazda 250g

5,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 5 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 5 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,25 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Makaron durum z algami morskimi to kolejny z serii eko produktów przygotowanych przez markę Bartolini. Idealne uzupełnienie codziennego jadłospisu i propozycja całkowicie uniwersalna – zadowoli zarówno wegetarian, jak i mięsożerców. Makaron ten powstał na bazie starannie dobranych składników, które pochodzą z ekologicznych rolnictw. Świetnie sprawdzi się w diecie osób planujących schudnąć – nie posiada konserwantów, glutenu ani cukru. To także pełnowartościowa propozycja dla tych z Was, którzy zmagają się z problemami ze strony układu trawiennego. Makaron doskonale komponuje się z warzywami i tofu, ale także z mięsem takim jak drób czy wołowina. Każdy znajdzie coś dla siebie!

Makaron durum z algami morskimi (gniazda) marki Bartolini:

  • Produkt powstały na bazie starannie wyselekcjonowanych składników pochodzących z rolnictw ekologicznych,
  • Produkt pozbawiony konserwantów, cukru i glutenu,
  • Idealny dla osób, które cenią sobie zdrowe odżywianie lub zmagają się z dolegliwościami ze strony układu trawiennego,
  • Sprawdzi się jako dodatek do dań azjatyckich, ale nie tylko – można go także przyrządzić z kurczakiem, wołowiną czy warzywami.

Bartolini to firma specjalizująca się w produkcji makaronu – uniwersalnego rozwiązania, dzięki któremu powstają szybkie i pełnowartościowe dania. W ofercie tego producenta znajdziecie propozycje klasyczne, wersje bezglutenowe, ekologiczne a także makarony stworzone z myślą o najmłodszych. To gwarancja wysokiej jakości, starannie selekcjonowanych składników i zaangażowania pracowników, dzięki którym powstają jedne z najlepszych makaronów w Polsce.

Składniki: Semolina* (mąka z pszenicy durum*), algi morskie* (spirulina) 3%.

* certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100g ugotowanego produktu: 

  • Wartość energetyczna: 740 kJ / 175 kcal
  • Tłuszcz: 0,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
  • Węglowodany: 34 g
  • w tym cukry: 0,6 g
  • Błonnik: 2,0 g
  • Białko: 7,2 g
  • Sól: 0,02 g

Sposób przygotowania:

Przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

5901902002435

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.