Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Kuchnia Zdrowia Makaron 100% Durum Muszle 1KG

16,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 16 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 16 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,80 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Makaron muszle inaczej nazywany conchiglioni (wł. „muszle”) jest wyprodukowany z pszenicy durum, przez swój unikalny kształt i lekko szorstką strukturę idealnie trzyma nadzienie, a sosy doskonale przylegają do makaronu. Perfekcyjnie nadaje się do nadziewania farszami, zapiekania, a także podawania w sałatkach, przystawkach oraz jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych.

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Wartości odżywcze w 100 g

  • Wartość energetyczna – 1527kJ / 360 kcal
  • Tłuszcz – 1,6g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6g
  • Węglowodany – 72g
  • w tym cukry 3,9g
  • Błonnik– 3,6g
  • Białko – 12g
  • Sól – 0,01g

Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 12min (100g makaronu na 1 litr osolonej wody).

Składniki: semolina (mąka z pszenicy durum).

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.

Kraj pochodzenia: Polska

Propozycja podania: Muszle makaronowe faszerowane szpinakiem i serem zapieczone w sosie pomidorowym.

Składniki:

  • około 25szt. Muszli makaronowych
  • 30g sera parmezan
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 200g liści świeżych liści szpinaku
  • 250g sera ricotta,
  • 1 średnia cebula
  • 400g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • pół łyżeczki bazylii
  • pieprz, sól do smaku

Wykonanie:

  • W osolonej wodzie ugotować makaron al'dente. Ugotowane muszle odcedzić, przelać zimną wodą.
  • 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i podsmażyć na oliwie, dodać szpinak i dusić pod przykryciem ok 5min. Dodać ricottę i doprawić solą. Wymieszać, muszle napełnić farszem.
  • Pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory oraz przyprawy i gotować ok. 10min. Gotowy sos przelać na dno naczynia żaroodpornego, muszle nadziane farszem ułożyć na pomidorowym sosie. Całość posypać tartym parmezanem. Piec 25min w temperaturze 180 stopni.

✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).

✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.

✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.

✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.

5906746041824

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Przedstawiamy innowacyjne podejście do tradycyjnego makaronu – Świdrunie - Pięciosmakowe Świderki, stworzone specjalnie z myślą o najmłodszych. Ten kolorowy, wielosmakowy makaron jest doskonały do wprowadzania dzieci do różnych smaków i przekształcania posiłków w zabawę.

Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości mąki makaronowej pszennej oraz naturalnych składników takich jak: pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony oraz kurkuma, które nadają każdemu świderkowi unikalny smak i kolor.

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Rigatoni to rodzaj makaronu o kształcie rurki, pochodzący z kuchni włoskiej. Te krótkie, cylindryczne rurki o prostych krawędziach charakteryzują się chropowatą powierzchnią, która doskonale łapie sosy i nadaje wyjątkowego charakteru różnego rodzaju daniom. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica.

Dostępność: 3 W magazynie

Makaron z zielonego groszku jest tworzony ze zmielonych nasion, co sprawia, że jest bogaty w białko i błonnik pokarmowy. Posiada też inne składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały, w tym witamina A, C i KMakaron z zielonego groszku jest bardzo łatwy w przygotowaniu i może być używany do wielu różnych potraw, takich jak zupy, sałatki i dania główne. Produkt jest całkowicie pochodzenia roślinnego i nie zawiera żadnych składników odzwierzęcych, dlatego często wybierają go weganie i wegetarianie.