Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Artisan Fettuccine nr 3 ze szpinakiem 300g

6,50 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 6 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 6 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,30 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Zielone fettuccine powstało w wyniku połączenia klasycznej receptury ze sproszkowanym szpinakiem, który to składnik - obok pokrzywy i bazylii - jest jedynym z bardziej popularnych surowców naturalnych odpowiadających za zieloną barwę makaronu. Jego zastosowanie  znakomicie podkreśla smak i prezencję na talerzu przyrządzanych zeń dań. Bartolini rekomenduje stosowanie tego makaronu w daniach z patelni przyrządzanych z dodatkiem lekkich sosów bazujących na świeżych lub suszonych pomidorkach, naturalnych jogurtach lub białym serku.

SkładnikiSemolina (mąka z pszenicy durum), szpinak suszony 2%. 

Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:

  • Wartość energetyczna - 773 kJ/182 kcal
  • Tłuszcz - 0,8g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2g
  • Węglowodany - 36g
  • w tym cukry - 1,1g
  • Błonnik - 2,4g
  • Białko - 6,9g
  • Sól - 0,01g

Masa netto: 300g

Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

5901902001896

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Rigatoni to rodzaj makaronu o kształcie rurki, pochodzący z kuchni włoskiej. Te krótkie, cylindryczne rurki o prostych krawędziach charakteryzują się chropowatą powierzchnią, która doskonale łapie sosy i nadaje wyjątkowego charakteru różnego rodzaju daniom. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica.

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.