Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Eko Makaron Spaghetti alla chitarra 250g

5,49 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 5 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 5 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,25 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Makaron wytworzony na matrycach z brązu, wyłącznie z surowców pochodzących z ekologicznych upraw. Do jego wyrabiania używana jest jedynie woda oraz najwyższej jakości semolina - mąka z pszenicy durum dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu posiada doskonałą sprężystość i konsystencję. Makaron ten produkowany jest w formie uwielbianego we włoskiej Abruzji rzemieślniczego spaghetti alla chitarra, które od swojego tradycyjnego odpowiednika różni się przede wszystkim przekrojem i formą. Zwinięcie makaronu w gniazda znacznie ułatwia proces gotowania, a kwadratowy przekrój sprawia, że jest on przyjemnie wyczuwalny pod zębem.
W trosce o najwyższą jakość wysuszany jest tak, by był jeszcze bardziej chropowaty. Dzięki temu doskonale chłoną płyny stanowiąc tym samym doskonałą podstawę dań typu pasta pastasciutta - prostych makaronów z patelni przyrządzanych z lekkimi sosami czy - po prostu - z samą oliwą i dobrym, długo-dojrzewającym serem. ,,Chitarrę" szczególnie polecamy w popularnym ,,Aglio, olio e peperoncino" i tradycyjnym rzymskim ,,Cacio e pepe".

Bartolini Eko to seria makaronów tworzonych z naturalnych surowców rolnictwa ekologicznego. Makarony pełnoziarniste Eko uzyskiwane są z niskoprzetworzonych mąk ekologicznych zachowujących bogactwo wartości pełnego ziarna. Produkty te posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego.

SkładnikiSemolina ekologiczna (mąka z pszenicy durum).

Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:

  • Wartość energetyczna - 616 kJ/145 kcal
  • Tłuszcz - 0,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2g
  • Węglowodany - 29g
  • w tym cukry - <0,5g
  • Błonnik - 1,6g
  • Białko - 5,0g
  • Sól - 0g

Masa netto: 250g

Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

5901902002480

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Rigatoni to rodzaj makaronu o kształcie rurki, pochodzący z kuchni włoskiej. Te krótkie, cylindryczne rurki o prostych krawędziach charakteryzują się chropowatą powierzchnią, która doskonale łapie sosy i nadaje wyjątkowego charakteru różnego rodzaju daniom. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica.