Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Eko Makaron Durum 2-jajeczny krajanka średnia 250g

5,29 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 5 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 5 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,25 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

BARTOLINI EKO Makaron Durum 2-jajeczny krajanka średnia 250g

Makaron, z uwagi na swoje uniwersalne zastosowanie, to główny składnik wielu dań. Jego zwolennicy powinni rozważyć używanie jego zdrowszych wersji wytwarzanych z mąki z pszenicy durum. Są one mniej kaloryczne, mają niższy indeks glikemiczny i wiele cennych dla organizmu związków odżywczych. Produkt marki Bartolini doskonale sprawdzi się jako składnik wielu różnych zup.

To znakomita alternatywa dla popularnych makaronów z pszennej białej mąki, które obfitują w kalorie i mają niewiele istotnych wartości odżywczych. W odróżnieniu od nich ten makaron stanowi połączenie świeżych jajek i zdrowszej mąki z pszenicy durum. Dzięki temu dostarcza organizmowi dużą ilość błonnika pokarmowego.

Składniki:

Semolina (mąka z pszenicy durum z upraw ekologicznych), jaja świeże ekologiczne 9%.

Wartości odżywcze:

  • Wartości energetyczne 1569 kJ / 370 kcal,
  • Tłuszcz całkowity 2,4 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,
  • Węglowodany przyswajalne 73 g,
  • w tym cukry 2,3 g,
  • Błonnik 3,1 g,
  • Białko 13 g,
  • Sól 0,04 g.

Sposób przygotowania:

Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).

Sposób przechowywania:

Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.

Informacja alergenna

Produkt może zawierać pszenicę, jaja.

5901902001940

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron Świderki pięciosmakowe to uniwersalny, klasyczny rodzaj makaronu, który charakteryzuje się unikalnym spiralnym kształtem oraz kolorem. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica oraz naturalnych składników takich jak: pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony oraz kurkuma, które nadają każdemu świderkowi unikalny smak.