- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Makaron, z uwagi na swoje uniwersalne zastosowanie, to główny składnik wielu dań. Jego zwolennicy powinni rozważyć używanie jego zdrowszych wersji wytwarzanych z mąki z pszenicy durum. Są one mniej kaloryczne, mają niższy indeks glikemiczny i wiele cennych dla organizmu związków odżywczych. Produkt marki Bartolini doskonale sprawdzi się jako składnik wielu różnych zup.
To znakomita alternatywa dla popularnych makaronów z pszennej białej mąki, które obfitują w kalorie i mają niewiele istotnych wartości odżywczych. W odróżnieniu od nich ten makaron stanowi połączenie świeżych jajek i zdrowszej mąki z pszenicy durum. Dzięki temu dostarcza organizmowi dużą ilość błonnika pokarmowego.
Składniki:
Semolina (mąka z pszenicy durum z upraw ekologicznych), jaja świeże ekologiczne 9%.
Wartości odżywcze:
Sposób przygotowania:
Makaron gotować w wodzie: 100 g makaronu na 1L osolonej wody (czas gotowania różny w zależności od formy makaronu).
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym. Pomieszczenie do przechowywania powinno być bez obcych zapachów oraz zabezpieczone przed szkodnikami.
Informacja alergenna
Produkt może zawierać pszenicę, jaja.