- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Tradycyjny makaron o szerokości dochodzącej nawet do 5 mm., dzięki czemu dobrze sprawdza się również w deserach (np. z owocami i śmietaną) oraz daniach z patelni np. z lżejszymi sosami i warzywami. Wypróbuj nasz fantastyczny przepis na Orientalną zupę z krewetkami i odkryj zaskakujące zastosowanie swojej rodzimej krajanki.
Krajanka Bartolini to tradycyjny, wałkowany makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w naszej manufakturze. Jej lekko chropowata powierzchnia będąca główną cechą makaronów wyrabianych własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie składniki i lepiej trzyma się łyżki, zachowując przy tym swój niepowtarzalny, domowy charakter. Większa ilość jajek na kilogram mąki nadaje mu z kolei piękną, słoneczną barwę oraz niepowtarzalny smak przywołujący wspomnienia obiadów, którymi raczyły nas babcie. Kluseczki tego typu są popularnym dodatkiem do zup w wielu zakątkach świata.
Składniki: mąka makaronowa pszenna, jaja świeże (23%)
Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:
Masa netto: 250g
Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.