Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Makaron 6-jajeczny krajanka średnia 250g

4,69 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 4 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 4 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,20 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Krajanka Bartolini to tradycyjny, wałkowany makaron wytwarzany z mąki od lokalnych dostawców i prawdziwych jaj, codziennie wybijanych na świeżo w manufakturze Bartolini. Jej lekko chropowata powierzchnia będąca główną cechą makaronów wyrabianych własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie składniki i lepiej trzyma się łyżki, zachowując przy tym swój niepowtarzalny, domowy charakter. Większa ilość jajek na kilogram mąki nadaje mu z kolei piękną, słoneczną barwę oraz niepowtarzalny smak przywołujący wspomnienia obiadów, którymi raczyły nas babcie. Kluseczki tego typu są popularnym dodatkiem do zup w wielu zakątkach świata.

Tradycyjny makaron o szerokości 2,5 mm. Jest lepiej wyczuwalny pod zębem od krajanki cienkiej, dzięki czemu znajduje szersze zastosowanie w kuchni. W Polsce krajanka średnia najczęściej podawana jest z rosołem oraz innymi zupami, w szczególności pomidorową, grzybową i mleczną.

Składniki: mąka makaronowa pszenna, jaja świeże (23%)

Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:

  • Wartość energetyczna - 591 kJ/140 kcal
  • Tłuszcz - 1,2g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4g
  • Węglowodany - 26g
  • w tym cukry - <0,5g
  • Błonnik - 2,2g
  • Białko - 5,2g
  • Sól - 0,02g

Masa netto: 250g

Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

5901902003418

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z soczewicy, produkowany ze zmielonej czerwonej soczewicy jest wyjątkowo bogaty w wartości odżywcze, białko oraz błonnik pokarmowy. Ma delikatny, lekko orzechowy smak i świetnie nadaje się do tworzenia różnorodnych potraw, takich jak zupy, sałatki, a nawet desery. Widać, bogini Inanna dobrze znała tajniki marketingu, bo jest to jeden z najczęściej wybieranych makaronów, szczególnie przez wegan i wegetarian.

Dostępność: 52 W magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.