- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Makaron wytworzony na matrycach z brązu, wyłącznie z surowców pochodzących z ekologicznych upraw. Do jego wyrabiania używamy jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum dojrzewającej w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu posiada doskonałą sprężystość i konsystencję. Makaron ten produkujemy w formie uwielbianego przez mieszkańców Abruzji spaghetti alla chitarra, które w przeciwieństwie do klasycznego spaghetti mają kwadratowy przekrój i zwinięte są w gniazdka, usprawniając w ten sposób proces gotowania. W trosce o najwyższą jakość wysuszyliśmy je tak, by były jeszcze bardziej chropowate. Dzięki temu doskonale chłoną płyny stanowiąc tym samym doskonały dodatek do gęstych sosów, szczególnie tych tworzonych na bazie mielonego mięsa, dziczyzny, serów czy grzybów.
Tabela wartości odżywczych:
Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum).
Alergeny: W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające jaja i soję, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie.
Czas gotowania: 10-12 minut
Sposób przechowywania: makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Masa netto: 300 g
Termin przydatności: 3 lata
Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.