- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Kuchnia Zdrowia Makaron z pszenicy Durum Świdry 1Kg
Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Makaron Świderki to uniwersalny, klasyczny rodzaj makaronu, który charakteryzuje się unikalnym spiralnym kształtem. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica.
Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.
Świderki z pszenicy durum są niezwykle wszechstronne w kuchni. Ze względu na swój unikalny kształt i lekko szorstką strukturę sosy doskonale przylegają do makaronu, co czyni je doskonałym wyborem dla różnych rodzajów dań z sosem, zarówno na ciepło jak i na zimno. Mogą być również dodawane do zup, sałatek makaronowych, czy używane jako baza do makaronowych zapiekanek.
Wartości odżywcze w 100 g suchego produktu:
- Wartość energetyczna – 1527kJ / 360 kcal
- Tłuszcz – 1,6g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6g
- Węglowodany – 72g
- w tym cukry 3,9g
- Błonnik– 3,6g
- Białko – 12g
- Sól – 0,01g
Sposób przygotowania: Przed spożyciem gotować 8-10min (100g makaronu na 1 litr osolonej wody).
Składniki: semolina (mąka z pszenicy durum)
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii produkcyjnej na opakowaniu.
✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.