Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Eko Makaron z zielonego groszku Świderek nr2 250g

6,99 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 6 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 6 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,30 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

BARTOLINI EKO Makaron z zielonego groszku Świderek nr2 250g

Połączenie prostoty makaronu i głębokiego smaku zielonych strączków to bogata w białko kompozycja, która otworzy Cię na nowe doznania smakowe. Świetne rozwiązanie, szczególnie jeżeli dbasz o formę lub idąc z duchem czasu redukujesz ilość spożywanego glutenu. Doskonały zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzysz z dodatkiem serów, warzyw i świeżych ziół. Stanowi źródło kwasu foliowego, żelaza, fosforu oraz witaminy B1, która nie tylko pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca oraz w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, ale też pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych. Jest również bogaty w białko, którego zawartość na 100 g makaronu wynosi aż 22 g. Dzięki temu jego spożycie pomaga w utrzymaniu i przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, jak również pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Skład:

Mąka z groszku zielonego * (* certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g (po ugotowaniu):

  • Wartość energetyczna kJ 589
  • kcal 139
  • Tłuszcz całkowity 0,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
  • Węglowodany przyswajalne 21 g
  • w tym cukry 1,2 g
  • Błonnik 4,6 g
  • Białko 9,7 g
  • Sól 0.01 g
  • Żelazo 3,2 mg (23 %*)
  • Fosfor 154 mg (22 %*)
  • Kwas foliowy 55,0 μg (28 %*)
  • Tiamina (Witamina B1) 0,20 mg (18 %*)

* % dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin i składników mineralnych

Sposób przygotowania

Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

Warunki przechowywania

Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

5901902002053

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Rigatoni to rodzaj makaronu o kształcie rurki, pochodzący z kuchni włoskiej. Te krótkie, cylindryczne rurki o prostych krawędziach charakteryzują się chropowatą powierzchnią, która doskonale łapie sosy i nadaje wyjątkowego charakteru różnego rodzaju daniom. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica.