Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Makaron Durum Rigatoni Rurka nr 2 400g

6,80 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 6 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 6 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,30 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Rigatoni to makaron niezwykle popularny w wielu zakątkach świata. Posiada ryflowaną powierzchnię, dzięki czemu jeszcze lepiej trzyma wszelkiego rodzaju sosy, które nie tylko zatrzymują się w jego tubularnym kształcie, ale też dobrze przylegają do zewnętrznych ścianek rigatoni. Ma bardzo uniwersalne zastosowanie. Podawany zarówno z cięższymi sosami mięsnymi czy grzybowymi, jak i w lekkich daniach z patelni przyrządzonych z dodatkiem warzyw i świeżych ziół. 

Zastosowanie: zupy, zapiekanki, dania z patelni

SkładnikiSemolina (mąka z pszenicy durum).

Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:

  • Wartość energetyczna - 616 kJ/145 kcal
  • Tłuszcz - 0,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2g
  • Węglowodany - 29g
  • w tym cukry - <0,5g
  • Błonnik - 1,6g
  • Białko - 5,0g
  • Sól - 0g

Masa netto: 400g

Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

5901902001797

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Rigatoni to rodzaj makaronu o kształcie rurki, pochodzący z kuchni włoskiej. Te krótkie, cylindryczne rurki o prostych krawędziach charakteryzują się chropowatą powierzchnią, która doskonale łapie sosy i nadaje wyjątkowego charakteru różnego rodzaju daniom. Makaron jest wyprodukowany z najwyższej jakości semoliny (mąki z pszenicy durum), która charakteryzuje się wyższą zawartością minerałów takich jak: fosfor, magnez, cynk i mangan niż zwykła pszenica.