Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Bartolini Makaron Durum Warkocz Trecce 400g

6,81 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Sprawdź koszty wysyłki.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 6 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 6 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,30 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Dość rzadki makaron pochodzący z południowych Włoch. Posiada krótką, masywną formę, kształtem przypominającą upleciony warkocz, któremu zawdzięcza swą nazwę trecce (. „pleciony”). Ze względu na swą grubość często serwowany jest z sosami, szczególnie mięsnymi lub sporządzonymi na bazie grzybów. Krótka forma i wyrazistość sprawia z kolei, że idealnie sprawdzi się również we wszelkiego rodzaju sałatkach.

Zastosowanie: gęste sosy i gulasze

SkładnikiSemolina (mąka z pszenicy durum).

Wartość odżywcza w 100g ugotowanego produktu:

  • Wartość energetyczna - 616 kJ/145 kcal
  • Tłuszcz - 0,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2g
  • Węglowodany - 29g
  • w tym cukry - <0,5g
  • Błonnik - 1,6g
  • Białko - 5,0g
  • Sól - 0g

Masa netto: 400g

Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.

5901902001803

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Dostępność: 52 W magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.

Kuchnia Zdrowia Makaron z...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z soczewicy, produkowany ze zmielonej czerwonej soczewicy jest wyjątkowo bogaty w wartości odżywcze, białko oraz błonnik pokarmowy. Ma delikatny, lekko orzechowy smak i świetnie nadaje się do tworzenia różnorodnych potraw, takich jak zupy, sałatki, a nawet desery. Widać, bogini Inanna dobrze znała tajniki marketingu, bo jest to jeden z najczęściej wybieranych makaronów, szczególnie przez wegan i wegetarian.