- Obecnie brak na stanie
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Jak powstają makarony Bartolini 8-jajeczne ?
Makaron rzemieślniczy wytworzony na matrycach z brązu. Do jego wyrabiania używamy jedynie wody oraz najwyższej jakości semoliny - mąki z pszenicy durum dojrzewającej w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu posiada doskonałą sprężystość i konsystencję. W trosce o najwyższą jakość wysuszyliśmy go tak, by był jeszcze bardziej chropowaty. To dlatego wstążeczki te doskonale chłoną płyny stanowiąc tym samym doskonały dodatek do gęstych sosów, szczególnie tych tworzonych na bazie mielonego mięsa, dziczyzny, serów czy grzybów. To właśnie z tagliatelle bolończycy tradycyjnie serwują swoje ragu bolognese, w połączeniu z którym sos ten sprawdza się wprost znakomicie.
Tabela wartości odżywczych:
Składniki: Semolina (mąka z pszenicy durum), jaja świeże (28,5%).
Alergeny: W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające jaja i soję, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie.
Czas gotowania: 6-8 minut
Sposób przechowywania: makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Masa netto: 200g
Termin przydatności: 3 lata
Bartolini to polska, rodzinna manufaktura z Mazowsza zajmująca się produkcją makaronów już od 25 lat. Firma oferuje szeroki asortyment makaronów w różnych wariantach smakowych, kolorystycznych oraz ciekawych kształtach. Bogate doświadczenie, nieustanny rozwój technologiczny, pasja oraz najwyższej klasy surowce pozyskiwane od zaufanych dostawców, są gwarancją uzyskania dobrego produktu będącego połączeniem innowacyjności z bardzo wysoką jakością.