- Nowy
- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Herbata Sencha obecnie jest najbardziej popularną zieloną herbatą na świecie. Jej nazwa w tłumaczeniu oznacza herbatę duszoną, co ma związek ze sposobem jej produkcji. Liście są najpierw poddawane bardzo krótkiemu sparzeniu, a następnie suszy się je strumieniem ciepłego powietrza. Stąd też nie są one zmielone, a jedynie zwinięte w pionowe ruloniki.
Sencha to herbata szlachetna, o bardzo przyjemnym i delikatnym smaku oraz miłym, lekko trawiastym aromacie. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno – dla orzeźwienia.
Składniki: ekologiczna herbata Sencha 100%
Sposób przygotowania: Zielone herbaty, zwłaszcza te japońskie, wymagają zaparzania w niższej temperaturze i przez krótszy czas. Zaleca się zalewanie liści wodą o temperaturze 65-70*C oraz parzenie nie dłuższe, niż 2 minuty. Po tym czasie, otrzymany zielono-żółty napar należy odcedzić.
Kawa zielona to kawa, której ziarna nie były poddawane procesowi palenia. Mielona kawa zielona to wyjątkowy produkt, charakteryzujący się intensywnym, zielonkawym kolorem oraz subtelniejszym smakiem i aromatem w porównaniu do tradycyjnej kawy palonej. Ziarna kawy zielonej są znacznie twardsze niż ziarna palone i po zmieleniu mają jasnozielony kolor. Smak kawy zielonej jest delikatniejszy i mniej goryczkowy, z wyraźnymi nutami roślinnymi i kwasowymi.
Hibiskus suszony nazywany inaczej malwą sudańską, jest cenionym składnikiem kulinarnym i ziołowym, znanym ze swoich pięknych czerwonych kwiatów oraz charakterystycznego, kwaskowatego smaku przypominającego żurawinę. Jaskrawoczerwone płatki hibiskusa są nie tylko wizualnie atrakcyjne, ale także bogate w różnorodne składniki odżywcze i bioaktywne, w tym witaminę C, minerały oraz przeciwutleniacze.
Hibiskus suszony nazywany inaczej malwą sudańską, jest cenionym składnikiem kulinarnym i ziołowym, znanym ze swoich pięknych czerwonych kwiatów oraz charakterystycznego, kwaskowatego smaku przypominającego żurawinę. Jaskrawoczerwone płatki hibiskusa są nie tylko wizualnie atrakcyjne, ale także bogate w różnorodne składniki odżywcze i bioaktywne, w tym witaminę C, minerały oraz przeciwutleniacze.