Koszyk
  • Nowy

KUCHNIA ZDROWIA Kolendra mielona 200g

4,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Ilość

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 4 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 4 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,20 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Kolendra mielona to przyprawa uzyskana z nasion rośliny kolendry siewnej, rośliny jednorocznej należącej do rodziny selerowatych, która jest ceniona za swój unikalny smak i aromat. Jest to jedna z najstarszych znanych przypraw, używana na całym świecie zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Kolendra mielona charakteryzuje się wyjątkowym, lekko słodkawym smakiem z nutami cytrusowymi i orzechowymi, który potrafi znacznie wzbogacić smak wielu potraw.

  • Pomaga w łagodzeniu różnych problemów żołądkowych, takich jak wzdęcia, niestrawność czy zgaga. Zawarte w niej olejki eteryczne stymulują wydzielanie enzymów i soków trawiennych, co przyczynia się do poprawy procesu trawienia.
  • Zawarte w kolendrze związki, takie jak linalol, mają właściwości przeciwzapalne, które mogą pomóc w łagodzeniu objawów chorób zapalnych.
  • Kolendra wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne, dzięki czemu może przyczynić się do zwalczania infekcji i wspierać zdrowie układu pokarmowego.
  • Bogata jest w antyoksydanty, które chronią organizm przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki.

Kolendra mielona jest wszechstronną przyprawą, która dodaje bogaty, lekko cytrusowy smak do wielu rodzajów potraw. Jest nieodłącznym elementem kuchni indyjskiej, gdzie stanowi jeden z głównych składników mieszanki przypraw curry i garam masala. Idealnie nadaje się do przyprawiania mięs, zwłaszcza wieprzowiny i wołowiny, a także do sosów i zup. Jej unikalny smak doskonale komponuje się również w pieczywie, wzbogacając ciasta i chleb, a także w produkcji serów aromatyzowanych, gdzie współgra z innymi przyprawami.

Składniki: kolendra mielona.

W zakładzie pakowane są również: sezammigdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.

✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).

✔️Wszystkie produkty pakujemy w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.

✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.

✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.

✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.

5906746046560
26 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Kuchnia Zdrowia Bób prażony...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Bób prażony chili to doskonała przekąska dla tych, którzy cenią sobie pikantne smaki. Bób, znany ze swoich wyjątkowych właściwości zdrowotnych, jest bogaty w białko i błonnik, co czyni go doskonałym wyborem dla osób szukających roślinnych źródeł białka. 

Dostępność: 31 W magazynie

Lubczyk suszony, znany również jako "maggi roślina" ze względu na swój charakterystyczny, intensywny aromat przypominający popularny bulion, to ceniona przyprawa w kuchniach na całym świecie. Pozyskiwany jest z wysuszonych liści rośliny lubczyk, która jest byliną należącą do rodziny selerowatych. Lubczyk ma nieco słodkawy i jednocześnie pikantny smak, który doskonale komponuje się z wieloma potrawami.

Dostępność: 60 W magazynie

Suszona żurawina to smaczna przekąska, która doda Ci energii na cały dzień. Ciemnoczerwone owoce żurawiny są dobrym źródłem różnych witamin i minerałów, zwłaszcza błonnika oraz innych składników odżywczych. Suszona żurawina ceniona jest w głównej mierze ze względu na zapobieganie infekcjom dróg moczowych i zmniejszanie ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Owoce są bogate aminokwasy oraz hydroksyprolinę, potrzebną organizmowi do tworzenia kolagenu, który odpowiada za utrzymanie miękkiej i elastycznej skóry.

Asia Kitchen Panierka Panko...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Chrupiąca panierka przygotowywana z chleba pozbawionego skórki, używana w kuchni azjatyckiej do panierowania kotletów, pulpetów, ciastek krabowych, krewetek czy też warzyw. Absorbuje znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjna bułka tarta.

Dostępność: 37 W magazynie

Fasola biała Jaś karłowy to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych w Polsce. Ze względu na jej zdolność do adaptacji w różnych warunków klimatycznych, stała się jednym z najpopularniejszych i najbardziej dostępnych rodzajów fasoli. Obecnie jest uprawiana na całym świecie i cieszy się powodzeniem w kuchniach: polskiej, francuskiej, włoskiej, angielskiej i amerykańskiej.

Asia Kitchen Zestaw do...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Sushi Set Premium to zestaw produktów, z pomocą których przygotujesz nawet 70 kawałków świeżego sushi. To świetna propozycja dla początkujących kucharzy, aspirujących sushi masterów oraz wszelkich wielbicieli kuchni japońskiej. Zapakowane w gustowne pudełko i wypełnione po brzegi azjatyckimi składnikami, wspaniale sprawdzi się także jako wyjątkowy prezent.

Dostępność: 41 W magazynie

Orzeszki piniowe znane także jako piniole to drobne, jasnobrązowe nasiona sosny, które zdobywają coraz większą popularność ze względu na swój wyjątkowy smak i bogactwo wartości odżywczych. Pochodzą z owoców różnych gatunków sosen, zwłaszcza sosny pinii (Pinus pinea) w basenie Morza Śródziemnego, sosny cedrowej (Pinus koraiensis) w Azji Wschodniej, sosny himalajskiej (Pinus gerardiana) w Azji Południowo-Zachodniej oraz sosny armandii (Pinus armandii) w Chinach.

Dostępność: 28 W magazynie

Pestki dyni firmy Kuchnia Zdrowia pochodzą z najlepszej jakości surowców, a dzięki odpowiedniej obróbce ziaren zachowują swoje walory smakowe i odżywcze. Pestki dyni są bogate w składniki mineralne, takie jak magnez, cynk, żelazo i fosfor. Magnez jest ważnym minerałem między innymi dla zachowania zdrowych kości, funkcji mięśni i układu nerwowego. Cynk jest ważny dla układu odpornościowego i zdrowej skóry, natomiast żelazo jest niezbędne do produkcji hemoglobiny w czerwonych krwinkach.

Kuchnia Zdrowia Mak biały 500g
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Mak biały, podobnie jak inne odmiany maku, pochodzi z Azji, ale uprawia się go również w całej Europie. Jego uprawa sięga starożytności, gdzie był ceniony w wielu kulturach, nie tylko jako źródło pożywienia, ale również w medycynie tradycyjnej. Charakteryzuje się jasnym, prawie białym kolorem nasion, które stanowią doskonały dodatek do wielu potraw. Mak biały jest głównie kojarzony ze słodkimi wypiekami, zwłaszcza Rogalami Świętomarcińskimi, które są wypiekane na Dzień Świętego Marcina czyli 11 listopada.

Dostępność: 47 W magazynie

Żurawina to nisko rosnący, wiecznie zielony krzew z rodziny wrzosowatych. Roślina jest znana ze swoich jaskrawoczerwonych, kwasowych owoców, które są wykorzystywane w kulinarstwie, a także w medycynie tradycyjnej. Żurawina pochodzi z Ameryki Północnej, gdzie występuje naturalnie na obszarach wilgotnych, takich jak torfowiska, bagna czy brzegi jezior.

Żurawina słodzona sokiem jabłkowym to pyszna i zdrowa przekąska, która łączy smak soczystych żurawin z naturalną słodyczą soku jabłkowego. Dzięki temu połączeniu, żurawina zyskuje łagodniejszy smak.

Kuchnia Zdrowia Orzechy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Uwielbiane na całym świecie orzechy laskowe stanowią smaczną przekąskę i są świetnym dodatkiem do wielu potraw. Chociaż ze względu na swój słodki smak najczęściej można je znaleźć w deserach, ciastach i słodkich wypiekach, to mają też wszechstronne zastosowanie w przypadku dań wytrawnych – sałatek czy makaronu. Orzechy laskowe można również jeść w formie nieprzetworzonej, a tym samym skutecznie zaspokoić głód między posiłkami.

Orzechy laskowe są bogate w składniki odżywcze, w tym witaminy, minerały, związki przeciwutleniające i zdrowe tłuszcze. Wykazują również korzyści zdrowotne – pomagają w obniżaniu poziomu tłuszczu we krwi, regulują ciśnienie, zmniejszają stan zapalny i normują poziom cukru we krwi.

Kuchnia Zdrowia Makaron...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Makaron z pszenicy durum wyróżnia się wysoką zawartością białka, dzięki czemu jest sycący, a także bogaty w witaminy z grupy B, takie jak tiamina, ryboflawina i niacyna, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto jest źródłem minerałów, takich jak magnez, fosfor i żelazo, które są ważne dla zdrowia kości i układu krwionośnego.