- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Kuchnia Zdrowia Hibiskus kwiat suszony 250g
Hibiskus suszony nazywany inaczej malwą sudańską, jest cenionym składnikiem kulinarnym i ziołowym, znanym ze swoich pięknych czerwonych kwiatów oraz charakterystycznego, kwaskowatego smaku przypominającego żurawinę. Jaskrawoczerwone płatki hibiskusa są nie tylko wizualnie atrakcyjne, ale także bogate w różnorodne składniki odżywcze i bioaktywne, w tym witaminę C, minerały oraz przeciwutleniacze.
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Hibiskus suszony nazywany inaczej malwą sudańską, jest cenionym składnikiem kulinarnym i ziołowym, znanym ze swoich pięknych czerwonych kwiatów oraz charakterystycznego, kwaskowatego smaku przypominającego żurawinę. Jaskrawoczerwone płatki hibiskusa są nie tylko wizualnie atrakcyjne, ale także bogate w różnorodne składniki odżywcze i bioaktywne, w tym witaminę C, minerały oraz przeciwutleniacze.
- Hibiskus jest bogaty w antyoksydanty, w tym antocyjany, które mają właściwości przeciwutleniające, pomagając w ochronie organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
- Herbatka z hibiskusa może wspierać zdrowie układu pokarmowego, stymulując trawienie i łagodząc niektóre dolegliwości, takie jak zaparcia.
- Wspiera pracę wątroby oraz obniża ciśnienie tętnicze krwi.
Suszony hibiskus jest popularnym składnikiem wielu napojów i potraw. Najbardziej znany jest z roli głównego składnika herbaty hibiskusowej, nazywanej również „karkade” w niektórych krajach Afryki i na Bliskim Wschodzie. Napój ten, zarówno podawany na ciepło, jak i na zimno, jest ceniony za swój orzeźwiający, kwaskowaty smak i piękną rubinową barwę. Dodatkowo, hibiskus suszony wykorzystuje się do aromatyzowania kompotów, dżemów, syropów oraz jako dodatek do sałatek i deserów, gdzie jego lekka kwasowość dodaje unikalnego charakteru.
Składniki: Hibiskus kwiat suszony.
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).
✔️Wszystkie produkty pakowane są w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.