Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Kuchnia Zdrowia Migdały blanszowane 500G

24,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Migdały, czyli jadalne nasiona drzewa migdałowego to jedne z najpopularniejszych orzechów na świecie. Są bardzo pożywne, a tym samym bogate w białko, zdrowe tłuszcze, witaminy, minerały i antyoksydanty. Już niewielka garść migdałów zawiera jedną ósmą dziennego zapotrzebowania na białko.

Migdały blanszowane to orzechy, które zostały pozbawione swojej brązowej skórki poprzez proces blanszowania. Proces ten polega na krótkim namoczeniu orzechów w gorącej wodzie, a następnie ich obraniu. Migdały blanszowane charakteryzują się gładką, jasną powierzchnią i mają nieco bardziej delikatny smak niż migdały z łupiną.

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 24 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 24 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,20 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Migdały, czyli jadalne nasiona drzewa migdałowego to jedne z najpopularniejszych orzechów na świecie. Są bardzo pożywne, a tym samym bogate w białko, zdrowe tłuszcze, witaminy, minerały i antyoksydanty. Już niewielka garść migdałów zawiera jedną ósmą dziennego zapotrzebowania na białko.

Migdały blanszowane to orzechy, które zostały pozbawione swojej brązowej skórki poprzez proces blanszowania. Proces ten polega na krótkim namoczeniu orzechów w gorącej wodzie, a następnie ich obraniu. Migdały blanszowane charakteryzują się gładką, jasną powierzchnią i mają nieco bardziej delikatny smak niż migdały z łupiną.

Migdały posiadają wiele korzyści zdrowotnych, które wynikają z ich bogactwa składników odżywczych. Oto niektóre z nich:

  • Bogate źródło witamin i minerałów: Migdały są doskonałym źródłem wielu witamin i minerałów, w tym witaminy E, magnezu, miedzi, witaminy B2 (ryboflawiny), a także fosforu i manganu.
  • Dobre dla zdrowia serca: Migdały są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które są korzystne dla zdrowia serca. Mogą pomóc obniżyć poziom "złego" cholesterolu LDL, podwyższyć poziom "dobrego" cholesterolu HDL i mogą przyczynić się do  zmniejszenia ryzyka chorób serca.
  • Bogate źródło białka: Migdały są doskonałym źródłem białka roślinnego, co czyni je atrakcyjną opcją dla wegan i wegetarian.
  • Wsparcie dla zdrowia kości: Migdały zawierają ważne minerały takie jak wapń i magnez, które są niezbędne dla zdrowia kości.
  • Wsparcie dla zdrowia układu nerwowego: Witamina B2 (ryboflawina) i magnez, obecne w migdałach, są korzystne dla funkcji układu nerwowego.
  • Antyoksydanty: Migdały są bogate w przeciwutleniacze, zwłaszcza witaminę E, która pomaga chronić komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i zapobiegać starzeniu się.

W kuchni migdały blanszowane są wszechstronne i mogą być używane na wiele różnych sposobów. Można je dodawać do sałatek, dań głównych, deserów, a nawet samodzielnie jako zdrowe przekąski, są one również często mielone na mąkę migdałową.

Wartości odżywcze w 100 g:

  • Wartość energetyczna – 2470 kJ / 590 kcal
  • Tłuszcz – 52,5g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,4g
  • Węglowodany – 18,7g
  • w tym cukry 4,6g
  • Błonnik– 10g
  • Białko – 21,4g
  • Sól – 0,05g

Składniki: migdały blanszowane

Uwaga: Produkt może zawierać łupinę lub jej fragmenty

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.

✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).

✔️Wszystkie produkty pakowane są w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.

✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.

✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.

✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.

5906746043903

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 69 W magazynie

Orzechy laskowe są bogate w składniki odżywcze, w tym witaminy, minerały, związki przeciwutleniające i zdrowe tłuszcze. Wykazują również korzyści zdrowotne – pomagają w obniżaniu poziomu tłuszczu we krwi, regulują ciśnienie, zmniejszają stan zapalny i normują poziom cukru we krwi.

Dostępność: 27 W magazynie

Orzechy ziemne, występujące również pod nazwą “orzeszki arachidowe” lub “fistaszki” to roślina strączkowa pochodząca z Ameryki Południowej. Są wyjątkowo bogate w białko, tłuszcz i różne zdrowe składniki odżywcze, w tym potas, fosfor, magnez i witaminy z grupy B. Mimo dość wysokiej kaloryczności, orzechy ziemne mają niską zawartość węglowodanów, dlatego warto je dodać do codziennej diety.

Dostępność: 28 W magazynie

Migdały, czyli jadalne nasiona drzewa migdałowego to jedne z najpopularniejszych orzechów na świecie. Są bardzo pożywne, a tym samym bogate w białko, zdrowe tłuszcze, witaminy, minerały i antyoksydanty. Już niewielka garść migdałów zawiera jedną ósmą dziennego zapotrzebowania na białko.

Migdały blanszowane to orzechy, które zostały pozbawione swojej brązowej skórki poprzez proces blanszowania. Proces ten polega na krótkim namoczeniu orzechów w gorącej wodzie, a następnie ich obraniu. Migdały blanszowane charakteryzują się gładką, jasną powierzchnią i mają nieco bardziej delikatny smak niż migdały z łupiną.

Dostępność: 39 W magazynie

Orzechy włoskie to uwielbiana na całym świecie przekąska bogata w białko, witaminy, minerały oraz zdrowe tłuszcze. Są dobrym źródłem błonnika pokarmowego, co sprzyja zdrowiu układu trawiennego. Ze względu na zawartość witaminy E będącej silnym przeciwutleniaczem, orzechy włoskie mogą mieć pozytywny wpływ na mózg, chroniąc go przed uszkodzeniami oksydacyjnymi.

Kuchnia Zdrowia Orzechy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Orzechy brazylijskie, nazywane też orzechami pará, to przekąska, która wyróżnia się wysoką zawartością selenu – minerału niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawierają również przeciwutleniacze (w tym witaminę E i fenole), które pomagają w zwalczaniu wolnych rodników poprzez zmniejszanie stresu oksydacyjnego i stanów zapalnych w organizmie.

Dostępność: 23 W magazynie

Pistacje to jadalne nasiona drzewa Pistacia vera. Poza walorami smakowymi, są również bogate w składniki odżywcze, białko i przeciwutleniacze. Jedzenie pistacji sprzyja zdrowiu organizmu poprzez zmniejszanie poziomu cholesterolu i cukru we krwiredukcję wagi oraz poprawę pracy oczu, jelit i naczyń krwionośnych.

Kuchnia Zdrowia Orzechy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Orzechy brazylijskie, nazywane też orzechami pará, to przekąska, która wyróżnia się wysoką zawartością selenu – minerału niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawierają również przeciwutleniacze (w tym witaminę E i fenole), które pomagają w zwalczaniu wolnych rodników poprzez zmniejszanie stresu oksydacyjnego i stanów zapalnych w organizmie.

Dostępność: 83 W magazynie

Orzechy nerkowca, wbrew swojej nazwie, nie są wcale orzechami. Są to w rzeczywistości nasiona tropikalnego drzewa – nanercza zachodniego. Produkt jest świetnym źródłem białka oraz minerałów, takich jak żelazo i cynk, co czyni je doskonałym dodatkiem do diety wegetariańskiej lub wegańskiej. Już niewielka porcja orzechów nerkowca dostarcza niemal tyle samo białka co równoważna porcja mięsa.

Dostępność: 23 W magazynie

Orzeszki piniowe znane także jako piniole to drobne, jasnobrązowe nasiona sosny, które zdobywają coraz większą popularność ze względu na swój wyjątkowy smak i bogactwo wartości odżywczych. Pochodzą z owoców różnych gatunków sosen, zwłaszcza sosny pinii (Pinus pinea) w basenie Morza Śródziemnego, sosny cedrowej (Pinus koraiensis) w Azji Wschodniej, sosny himalajskiej (Pinus gerardiana) w Azji Południowo-Zachodniej oraz sosny armandii (Pinus armandii) w Chinach.

Dostępność: 67 W magazynie

Orzechy nerkowca, wbrew swojej nazwie, nie są wcale orzechami. Są to w rzeczywistości nasiona tropikalnego drzewa – nanercza zachodniego. Produkt jest świetnym źródłem białka oraz minerałów, takich jak żelazo i cynk, co czyni je doskonałym dodatkiem do diety wegetariańskiej lub wegańskiej. Już niewielka porcja orzechów nerkowca dostarcza niemal tyle samo białka co równoważna porcja mięsa.

Dostępność: 48 W magazynie

Orzechy laskowe są bogate w składniki odżywcze, w tym witaminy, minerały, związki przeciwutleniające i zdrowe tłuszcze. Wykazują również korzyści zdrowotne – pomagają w obniżaniu poziomu tłuszczu we krwi, regulują ciśnienie, zmniejszają stan zapalny i normują poziom cukru we krwi.

Dostępność: 12 W magazynie

Orzechy macadamia to orzechy pochodzące z rodziny srebrnikowatych, a ich pierwotnym środowiskiem są lasy deszczowe Australii. Obecnie są uprawiane również na Hawajach, w Nowej Zelandii i w Południowej Afryce. Ciekawostką jest to, że orzechy te są często nazywane "Królową Orzechów" z uwagi na ich wyjątkowy, kremowy smak i bogactwo wartości odżywczych.

Dostępność: 24 W magazynie

Orzechy pekan uważane są za jedne z najszlachetniejszych gatunków orzechów. Uprawiane są głównie w Stanach Zjednoczonych i Meksyku , a w kuchni są bardzo cenione ze względu na swój wyjątkowy smak i właściwości odżywcze. Są źródłem wielu cennych dla organizmu składników odżywczych, takich jak: białko, błonnik, kwasy tłuszczowe omega, witamina E, tiamina (witaminy B1), magnez, mangan i cynk.

Kuchnia Zdrowia Orzechy...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Orzechy ziemne, znane również jako orzeszki arachidowe są jednym z najpopularniejszych rodzajów orzechów na świecie. Pochodzą z Ameryki Południowej, gdzie były uprawiane przez tysiące lat, natomiast dzisiaj są uprawiane na całym świecie, głównie w Chinach, Indiach i Stanach Zjednoczonych.

Orzechy ziemne w karmelu to popularna przekąska, która łączy w sobie wyjątkowy smak orzechów ziemnych z intensywną nutą smaku wynikającą z procesu prażenia, natomiast dodatek karmelu jeszcze bardziej podkreśla smak orzechów.

Nasze orzechy ziemne w karmelu wyróżniają się prostym składem i nie zawierają konserwantów.