- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Kuchnia Zdrowia Majeranek 250g
Majeranek, znany także jako lebiodka, to roślina należąca do rodziny jasnotowatych (Lamiaceae), blisko spokrewniona z oregano. Jest to roślina wieloletnia w klimatach ciepłych, jednak w chłodniejszych strefach uprawiana jako roślina jednoroczna. Majeranek charakteryzuje się delikatnymi, owalnymi liśćmi o jasnozielonej barwie oraz drobnymi, białymi lub różowymi kwiatami, które pojawiają się latem. Roślina ta jest ceniona zarówno za swoje właściwości kulinarne, jak i lecznicze.
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Majeranek, znany także jako lebiodka, to roślina należąca do rodziny jasnotowatych (Lamiaceae), blisko spokrewniona z oregano. Jest to roślina wieloletnia w klimatach ciepłych, jednak w chłodniejszych strefach uprawiana jako roślina jednoroczna. Majeranek charakteryzuje się delikatnymi, owalnymi liśćmi o jasnozielonej barwie oraz drobnymi, białymi lub różowymi kwiatami, które pojawiają się latem. Roślina ta jest ceniona zarówno za swoje właściwości kulinarne, jak i lecznicze.
- Bogactwo antyoksydantów, witamin (zwłaszcza witaminy C i K), minerałów (jak żelazo, wapń, magnez) oraz olejków eterycznych, które wykazują działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwutleniające.
- Tradycyjnie używany był do łagodzenia problemów trawiennych, takich jak wzdęcia, niestrawność lub kolka.
Suszony majeranek ma nieco słodki smak z delikatnymi nutami cytrusowymi i sosnowymi, co czyni go popularnym składnikiem kuchni śródziemnomorskiej, europejskiej oraz Bliskiego Wschodu. Majeranek idealnie komponuje się z zupami, sosami, sałatkami, potrawami z drobiu, baraniny, wieprzowiny, a także jest świetnym dodatkiem do warzyw i serów. Jest również kluczowym składnikiem w wielu mieszankach przyprawowych, na przykład ziołach prowansalskich.
Składniki: majeranek suszony.
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy, seler. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).
✔️Wszystkie produkty pakowane są w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.