- Nasze produkty Sprawdź!
-
Kategorie
add remove
- Producenci add remove
- Promocje
- Blog
Kuchnia Zdrowia Cukier trzcinowy Demerara 1kg
Cukier trzcinowy Demerara to naturalny produkt, który powstaje z trzciny cukrowej. Wytwarzany jest w procesie, który zachowuje naturalne składniki odżywcze i aromatyczne trzciny cukrowej, co nadaje mu charakterystyczny smak i kolor.
Podobnie jak biały cukier, cukier trzcinowy dostarcza około 4 kalorie na gram. Jednak, w przeciwieństwie do cukru białego, cukier trzcinowy zawiera niewielkie ilości składników mineralnych, takich jak magnez, potas, wapń i żelazo, dzięki melasie, której nie usuwa się podczas procesu produkcji.
Polityka Prywatności
Zasady Dostawy
Zasady Zwrotu
Bezpieczne, szybkie płatności.
Cukier trzcinowy Demerara to naturalny produkt, który powstaje z trzciny cukrowej. Wytwarzany jest w procesie, który zachowuje naturalne składniki odżywcze i aromatyczne trzciny cukrowej, co nadaje mu charakterystyczny smak i kolor.
Produkcja cukru trzcinowego zaczyna się od wyciskania soku z trzciny cukrowej. Następnie, sok jest poddawany procesowi krystalizacji, który usuwa wodę i doprowadza do wytworzenia kryształów cukru. Na tym etapie, nie jest usuwana melasa, co sprawia, że cukier trzcinowy ma ciemniejszy kolor i intensywniejszy smak w porównaniu do białego cukru rafinowanego.
Podobnie jak biały cukier, cukier trzcinowy dostarcza około 4 kalorie na gram. Jednak, w przeciwieństwie do cukru białego, cukier trzcinowy zawiera niewielkie ilości składników mineralnych, takich jak magnez, potas, wapń i żelazo, dzięki melasie, której nie usuwa się podczas procesu produkcji.
Cukier trzcinowy jest wszechstronnie stosowany w kuchni, zarówno do słodzenia napojów, wszelkiego rodzaju potraw jak i do wypieków. Jego wyjątkowy smak i aromat dodaje głębi i charakteru wielu potrawom. Często jest używany w produkcji ciast, deserów, ciasteczek, a także w produkcji alkoholi, takich jak rum.
Wartości odżywcze w 100 g:
- Wartość energetyczna – 1690 kJ / 398 kcal
- Tłuszcz – 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
- Węglowodany – 99,4 g
- w tym cukry 99,4 g
- Błonnik– 0 g
- Białko – 0 g
- Sól – 0 g
Składniki: cukier trzcinowy
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).
✔️Wszystkie produkty pakowane są w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.