Płatki ryżowe błyskawiczne to produkt naturalny, wytwarzany z pełnego ziarna ryżu, które zostało uprzednio ugotowane, a następnie spłaszczone. Charakteryzują się delikatnym smakiem i miękką konsystencją po ugotowaniu. Płatki ryżowe błyskawiczne są idealnym rozwiązaniem dla osób ceniących zdrowe i szybkie śniadania.
Właściwości zdrowotne płatków ryżowych:
- Źródło minerałów: Płatki ryżowe dostarczają różnych minerałów, w tym potasu, żelaza, magnezu, cynku i miedzi. Potas jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania mięśni i nerwów, a żelazo jest kluczowe dla transportu tlenu we krwi.
- Żródło wapnia: Płatki ryżowe zawierają wapń, który jest naturalnym budulcem naszych kości.
- Bogate źródło błonnika: Płatki ryżowe zawierają błonnik, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego i pomaga w utrzymaniu uczucia sytości na dłużej. Zawierają zdrowe węglowodany złożone, które dostarczają energii przez dłuższy czas.
- Niskotłuszczowe, niskosodowe, lekkostrawne co sprawia, że są doskonałe dla osób na różnego rodzaju dietach.
- Sycące i lekkotrawne, dzięki temu są idealne dla osób na diecie odchudzającej, ponieważ poprawiają metabolizm.
Błyskawiczne płatki ryżowe są niezwykle wszechstronne. Można je spożywać na surowo lub gotowane, jako dodatek do śniadaniowych musli, deserów, zup lub pieczonych dań. Wystarczy dodać do nich ciepłe mleko lub wodę, a po kilku minutach otrzymujesz zdrowy, sycący posiłek. Ze względu na swoją naturalną delikatną słodycz, dobrze komponują się zarówno z owocami, jak i różnego rodzaju dodatkami, takimi jak orzechy, cynamon, miód czy jogurt. Są one również doskonałym składnikiem do domowych batonów energetycznych, puddingów, placków, ciasteczek i wielu innych zdrowych przekąsek.
Wartości odżywcze w 100 g:
- Wartość energetyczna – 1514 kJ / 357 kcal
- Tłuszcz – 3,1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6g
- Węglowodany – 74g
- w tym cukry 0,2g
- Błonnik– 1g
- Białko – 6,2g
- Sól – 0,01g
Składniki: płatki ryżowe błyskawiczne
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).
✔️Wszystkie produkty pakowane są w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.
✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.
✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.
✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.