Koszyk
  • Obecnie brak na stanie

Kuchnia Zdrowia Siemię lniane brązowe 500g

3,90 zł
Brutto

Wysyłka jeszcze dzisiaj! Dowiedz się więcej.

Siemię lniane brązowe cechuje się charakterystycznym, orzechowym smakiem oraz brązową barwą, dzięki czemu stanowi atrakcyjny dodatek do wielu potraw. Odkryj siłę tego niezwykłego ziarna!

Ilość
Obecnie brak na stanie

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 3 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 3 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 0,15 zł .


 

Polityka Prywatności

 

Zasady Dostawy

 

Zasady Zwrotu

Banner płatności

Bezpieczne, szybkie płatności.

Siemię lniane to nasiona lnu, jednorocznej rośliny z rodziny lnowatych, która pochodzi z regionu śródziemnomorskiego i Bliskiego Wschodu. W miarę rozwoju handlu i migracji ludności, siemię lniane rozprzestrzeniło się na inne części Europy, Azji oraz później do Ameryki Północnej. Len to płaskie nasiona o wielkości 2-3 mm, które po zalaniu wodą zwiększają swoją objętość. 

Siemię lniane brązowe cechuje się charakterystycznym, orzechowym smakiem oraz brązową barwą, dzięki czemu stanowi atrakcyjny dodatek do wielu potraw. Odkryj siłę tego niezwykłego ziarna!

  • Bogactwo wartości odżywczych - źródło białka, witamin (B1, B6, E), minerałów (magnez, potas, wapń, żelazo) i kwasów tłuszczowych omega-3.
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • Korzystnie wpływa na układ pokarmowy, sercowo-naczyniowy, nerwowy oraz hormonalny.
  • Działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo i przeciwalergicznie.
  • Przyczynia się do poprawy kondycji skóry, włosów i paznokci.

W kuchni siemię lniane brązowe ma wiele zastosowań. Można je dodawać do owsianek, musli, jogurtów, sałatek, kanapek czy smoothie. Świetnie sprawdza się również jako składnik wypieków, takich jak chleb, bułki czy ciasta. W kuchni wegańskiej, siemię lniane brązowe pełni funkcję białka roślinnego i może być używane jako spoiwo w kotletach czy burgerach.

Wartości odżywcze w 100 g

  • Wartość energetyczna – 2071 kJ / 499 kcal
  • Tłuszcz – 31g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,4g
  • Węglowodany – 17g
  • w tym cukry 0,1g
  • Błonnik– 28,9g
  • Białko – 18g
  • Sól – 0,2g

Składniki: ziarna lnu

W zakładzie pakowane są również: sezammigdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Najlepiej spożyć przed: Data przydatności do spożycia podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.

✔️Nasze produkty pakowane są w zakładzie z zachowaniem najwyższych standardów jakości oraz bezpieczeństwa żywności (HACCP).

✔️Wszystkie produkty pakowane są w wytrzymałe opakowania typu „doypack”, ze struną umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania, tak aby po jego otwarciu produkt jak najdłużej zachował swoją świeżość.

✔️Oferowane przez nas produkty są najwyższej jakości i tylko w pierwszym gatunku, dlatego chcemy aby przeźroczyste opakowania pozwalały dokładnie zobaczyć produkt przed zakupem i otwarciem.

✔️Wszystkie prezentowane zdjęcia są naszego autorstwa i przedstawiają realne produkty które oferujemy do sprzedaży.

✔️Na każdym produkcie znajduje się etykieta zawierająca informacje o dacie przydatności do spożycia , wartościach odżywczych, oraz kraju jego pochodzenia.

5906746042302

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 32 W magazynie

Nasiona chia nazywane inaczej szałwią hiszpańską, to drobne, czarne nasiona, znane na całym świecie ze względu na swoje walory odżywcze i zdrowotne, a także jako wspaniały dodatek wzbogacający naszą dietę.

Nasiona chia zawierają wiele składników mineralnych, takich jak wapń, fosfor, magnez i miedź oraz są bogate w błonnik, kwasy tłuszczowe omega-3 oraz omega-6. Nasiona chia są również źródłem białka roślinnego, co jest szczególnie ważne dla wegan i wegetarian, którzy muszą uzupełniać swoją dietę o odpowiednie ilości białka.

Kuchnia Zdrowia Gorczyca...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Gorczyca biała to jednoroczna roślina, która w starożytności była uprawiana w Indiach, Chinach oraz w krajach basenu Morza Śródziemnego, a obecnie jest uprawiana na całym świecie. Charakteryzuje się jasnozielonymi liśćmi oraz żółtymi kwiatami zebranymi w grona. Po kwitnieniu rozwijają się małe, okrągłe nasiona o jasnożółtawym kolorze. Nasiona gorczycy białej są mniejsze i mniej pikantne niż jej czarnej czy brązowej odmiany. Ze względu na ich delikatniejszy smak są one popularne w wielu kuchniach. 

Dostępność: 47 W magazynie

Sezam jest jedną z najstarszych roślin jednorocznych i oleistych uprawianych przez człowieka. Jest to roślina o wysokości od 0,5 do 2 metrów, z prostym, nieco owłosionym pędem i przeciwległymi liśćmi o kształcie lancetowatym lub owalnym. Kwiaty sezamu są dzwonkowate, zwykle o białym, różowym lub purpurowym kolorze. Owoce sezamu to torebki, które pękają, gdy dojrzeją, uwalniając nasiona.

Kuchnia Zdrowia Popcorn...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Kukurydza to jedno z najważniejszych uprawnych zbóż na świecie, pochodzące z Ameryki Środkowej. Jest to roślina jednoroczna o dużych, charakterystycznych liściach i wydłużonych kolbach, na których rosną ziarna.

Popcorn pochodzi ze specjalnej odmiany kukurydzy, która jest zdolna do "pęknięcia" pod wpływem wysokiej temperatury. Ziarna tej kukurydzy zawierają niewielką ilość wilgoci, która pod wpływem nagrzewania zamienia się w parę wodną, powodując eksplozję ziarna i tworząc charakterystyczny kształt popcornu.

Dostępność: 33 W magazynie

Kukurydza to jedno z najważniejszych uprawnych zbóż na świecie, pochodzące z Ameryki Środkowej. Jest to roślina jednoroczna o dużych, charakterystycznych liściach i wydłużonych kolbach, na których rosną ziarna.

Popcorn pochodzi ze specjalnej odmiany kukurydzy, która jest zdolna do "pęknięcia" pod wpływem wysokiej temperatury. Ziarna tej kukurydzy zawierają niewielką ilość wilgoci, która pod wpływem nagrzewania zamienia się w parę wodną, powodując eksplozję ziarna i tworząc charakterystyczny kształt popcornu.

Dostępność: 54 W magazynie

Ziarno maku niebieskiego charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem, wzbogacającym wiele potraw. Można je wykorzystać do wypieków, takich jak ciasta, chleby, bułki czy strucle. Dodatek ziaren maku do potraw sprawia, że stają się one bardziej sycące, a jednocześnie zdrowsze dzięki zawartości błonnikabiałkawitamin (głównie z grupy B) oraz minerałów (wapń, fosfor, magnez).

Dostępność: 22 W magazynie

Mak biały, podobnie jak inne odmiany maku, pochodzi z Azji, ale uprawia się go również w całej Europie. Jego uprawa sięga starożytności, gdzie był ceniony w wielu kulturach, nie tylko jako źródło pożywienia, ale również w medycynie tradycyjnej. Charakteryzuje się jasnym, prawie białym kolorem nasion, które stanowią doskonały dodatek do wielu potraw. Mak biały jest głównie kojarzony ze słodkimi wypiekami, zwłaszcza Rogalami Świętomarcińskimi, które są wypiekane na Dzień Świętego Marcina czyli 11 listopada.

Kuchnia Zdrowia Mak...
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Chwilowy brak w magazynie

Mak niebieski pochodzi z rejonu wschodniego Morza Śródziemnego i zachodniej Azji. Współcześnie mak niebieski jest uprawiany na całym świecie, zarówno jako roślina ozdobna, jak i przemysłowa. Jest to jednoroczna roślina o wysokości do 1,5 metra, z grubym, prostym pędem i nieco owłosionymi, srebrzystozielonymi liśćmi o pierzastym kształcie. Kwiaty maku niebieskiego są duże, o średnicy do 10 cm, zwykle o jaskrawoniebieskim kolorze. Kwiaty przekształcają się w owoc – makówkę, która zawiera liczne drobne, ciemne nasiona.

Dostępność: 29 W magazynie

Czarnuszka, zwana również "Złotem Faraonów", to drobne nasiona o olśniewającej historii i niezwykłych właściwościach. Nazwa "Złoto Faraonów" pochodzi od jej długotrwałego stosowania w starożytnym Egipcie, gdzie była ceniona za swoje zdrowotne i lecznicze właściwości. Tak naprawdę, nasiona czarnuszki zostały odnalezione nawet w grobowcu faraona Tutanchamona, świadcząc o jej wyjątkowej wartości w tej dawnej kulturze. 

Dostępność: 47 W magazynie

Ziarna komosy ryżowej są drobne i okrągłe, o delikatnym smaku. Po ugotowaniu stają się lekko chrupiące i nabierają objętości, przypominając konsystencją kuskus lub bulgur. Komosa ryżowa jest znana ze swoich bogatych wartości odżywczych takich jak: wysoka zawartość białka, błonnika, witamin i minerałów.

Dostępność: 60 W magazynie

Ziarno maku niebieskiego charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem, wzbogacającym wiele potraw. Można je wykorzystać do wypieków, takich jak ciasta, chleby, bułki czy strucle. Dodatek ziaren maku do potraw sprawia, że stają się one bardziej sycące, a jednocześnie zdrowsze dzięki zawartości błonnikabiałkawitamin (głównie z grupy B) oraz minerałów (wapń, fosfor, magnez).

Dostępność: 36 W magazynie

Czarnuszka, zwana również "Złotem Faraonów", to drobne nasiona o olśniewającej historii i niezwykłych właściwościach. Nazwa "Złoto Faraonów" pochodzi od jej długotrwałego stosowania w starożytnym Egipcie, gdzie była ceniona za swoje zdrowotne i lecznicze właściwości. Tak naprawdę, nasiona czarnuszki zostały odnalezione nawet w grobowcu faraona Tutanchamona, świadcząc o jej wyjątkowej wartości w tej dawnej kulturze. 

Dostępność: 72 W magazynie

Bób jest rośliną strączkową, która od dawna jest ceniona za swoje korzyści zdrowotne. Charakteryzujący się naturalnym smakiem i kremową konsystencją. bób jest bogatym źródłem białka i błonnika, co czyni go doskonałym wyborem dla osób szukających roślinnych źródeł białka.